Lichaamswerk

Ik werk altijd holistisch met jouw vraag als middelpunt. Dat wil zeggen dat ik ook tijdens de gesprekstherapie lichaamswerk zal inzetten, als dat nodig is.  Zo geef ik regelmatig ademhalingsoefeningen, aardingsoefeningen, relaxatie, zelfmassage, focusoefeningen,… Mijn ervaring met lichaamswerk is best ruim en hierdoor kan ik het op de meest passende manier ingezetten.  Dit gebeurt wel steeds vanuit de onderlinge afstemming.

Brainspotting en shiatsu zijn 2 specifieke technieken die ik aanbied op gebied van lichaamswerk.  Omdat ik wil kunnen ingaan op de gerichte vragen naar deze technieken, heb ik hier een apart aanbod rond.  Maar ook hier staat het jou vrij om telkens opnieuw te voelen wat je precies nodig hebt.  Het zou kunnen dat we starten met brainspotting om dan toch ook oefeningen te doen om terug rustig te worden.  Of we starten met shiatsu en eindigen met het maken van een creatief werk omdat het op dat moment passend is.  Telkens afstemmen, voelen en kijken wat voor jou passend is

Shiatsu

Shiatsu is een traditionele Japanse massagevorm en betekent letterlijk duimdruk. Het brengt je energiestroom terug in balans of beweging.

Brainspotting

Je leert ervaringen te verwerken en symptomen aan te pakken die zich buiten het bereik van onze bewuste geest en verstandelijke vermogens bevinden.

Shiatsu

Shiatsu is een traditionele Japanse massagevorm en betekent letterlijk duimdruk.

Door de jaren heen is mijn manier van shiatsu geven erg veranderd. Ik werk nu erg zacht en nodig het lichaam uit om in beweging te komen.  Dat maakt dat ik bepaalde drukpunten lang aanhoud tot we voelen dat er verandering optreedt.

Tijdens mijn shiatsu behandelingen werk ik traumasensitief.  Ik reguleer eerst het zenuwstelsel.  Zo kom je meer uit je hoofd en land je meer in je lichaam. Het zou kunnen dat je zenuwstelsel zo overvraagd is, dat dit veel tijd en aandacht vergt. Die neem ik graag voor jou.

Ik ga op zoek naar de plekken die vastzitten in je lichaam. Dit zijn meestal erg gevoelige plaatsen waar het trauma zich heeft kunnen vastzetten. Deze gevoelige plekken zijn voor iedereen anders.  Ook dit gebeurt in afstemming.  Samen kijken we welke plekken aangeraakt mogen worden.

Ik wissel plekken die gevoelig zijn af met plekken die relatief rustiger zijn.  Zo krijgt het lichaam de tijd om terug te gaan naar een relatief rustige en veilige staat.  Dit heeft als voordeel dat de trauma-energie minder vast komt te zitten en dat er terug meer beweging komt in het lichaam. 

Daarnaast gebruik ik nog technieken uit de seiki en emotional stress release, ook dit is zeer zacht werken maar met veel effect.

Deze vorm van shiatsu kan ingezet worden voor mensen met trauma die klaar zijn om lichaamsgericht te werken, mensen met veel stress, burn-out, depressie, …

Hierdoor kan je terug beter connecteren met je lichaam en beter aanvoelen wat je lichaam precies nodig heeft.

De shiatsu-behandeling wordt volledig aangekleed gegeven.  Een extra deken kan als extra laag en bescherming aangeboden worden, er is ook een verzwaringsdeken ter beschikking.

Deze vorm van shiatsu helpt

  • om je overlevingsmechanismen te herkennen en te erkennen.
  • om je zenuwstelsel terug uit te lijnen.
  • om meer contact te maken met je lichaam.
  • om terug meer balans te krijgen tussen je emoties en je lichaam.
  • om beter aan te voelen wat je lichaam precies nodig heeft.
De behandelingen die Els geeft zijn super aangenaam en ook helend. Haar vriendelijkheid, optimisme en aandacht maken dat ik me al beter voel. Els voelt heel goed aan waar blokkages zitten in je energie. Haar behandelingen zijn dan ook zeer afwisselend, nooit hetzelfde.Zij heeft 100 % aandacht voor je en voor de pijnen die je hebt.

Zeer vriendelijke en professionele dame; er werd duidelijke uitleg gegeven over de therapie en de verwachtingen. Een aanrader!

Een zeer ontspannende massage in een warme, sfeervolle ruimte. Ik voel me altijd enorm op mijn gemak bij Nooria en na de behandeling valt letterlijk alle stress van me af en voel ik weer nieuwe positieve energie door mijn lichaam stromen. Een echte aanrader!

Brainspotting

Brainspotting is een krachtige therapeutische methode die in 2003 ontwikkeld werd door David Grand vanuit zijn ervaringen als EMDR trainer.

Brainspotting werkt via de onderliggende neurofysiologische bronnen van emotionele en lichamelijke pijn.

Ik zet Brainspotting in om jou te helpen bij het verwerken en loslaten van trauma, stress-gerelateerde en andere complexe symptomen die vaak niet met “erover te praten” aangepakt kunnen worden.

Wannneer we een heftige of traumatische gebeurtenis meemaken, dan wordt die ervaring opgeslagen in een ander deel van onze hersenen dan “gewone” gebeurtenissen. Dat deel staat in voor de emoties en is niet zomaar te bereiken vanuit ons “denkende” brein. De techniek van Brainspotting werkt via de posities van de ogen, om zo bepaalde delen van onze hersenen te activeren en op die manier die emoties en ervaringen te vinden en te verwerken.

De methodiek richt zich op de verwerking en het uiteindelijk loslaten van traumatische gebeurtenissen, emotionele en lichamelijke pijnen en blokkades.

Bezoek brainspotting.be voor meer informatie rond Brainspotting.

De voordelen van Brainspotting

  • Laagdrempelig en voor alle leeftijden geschikt, dus ook voor zeer jonge kinderen
  • Geen noodzaak om over de problemen te moeten of kunnen praten, je deelt van je ervaring wat je wil delen. Brainspotting begint waar meeste gesprekstherapieën eindigen want je praat nauwelijk tijdens de sessie
  • Diep bereik in de bewuste en onderbewuste gebieden van de hersenen (pre-cognitieve en pre-verbale gebieden)
  • Inzetbaar op een breed scala van aandoeningen zowel psychisch als fysiek
  • Blijvend en diepgaand resultaat

Pin It on Pinterest

Share This