Lichaamswerk

Relaxatie

Je leert ontspanningsoefeningen om je los te maken van dagdagelijkse beslommeringen.

Shiatsu

Shiatsu is een traditionele Japanse massagevorm en betekent letterlijk duimdruk.

Yoga

Je leert je gedachten, je gevoel en je lichaam te beheersen, dankzij ademhalings- en lichaamsoefeningen.

Relaxatie

bij Els Appermont

Relaxatie wordt ingezet als we ons overvolle hoofd niet meer stil krijgen, als we het gevoel krijgen dat we de dagdagelijkse stress of werkgerelateerde stress niet meer aankunnen.  Bepaalde symptomen kunnen optreden zoals slapeloosheid, hartkloppingen, vermoeidheid spierpijn, te veel eten, piekeren,…

We doen aangepaste ontspanningsoefeningen die maken dat we ons kunnen losmaken van de dagdagelijkse beslommeringen.

Het werk niet alleen op het stressniveau maar werkt ook in op onze beleving, je zelfvertrouwen verbetert en je krijgt meer inzicht in je eigen gedrag.

Je krijgt handvatten mee om ongezonde stress om te buigen in gezonde stress.  Je krijgt inzicht in de manier waarop jij met stress omgaat en je leert preventief tekenen van spanning herkennen. Zo kan je stress sneller aanpakken.

Deze methodiek vraagt wel een engagement. Het is belangrijk dat je regelmatig thuis oefent.

Anders is het een kort ontspanningsmoment maar mits oefening een dagdagelijks instrument waar je jarenlang plezier aan hebt.

Met één sessie krijg je een goed beeld van wat relaxatie is, meerdere sessies maken dat je helemaal de diepte in kan duiken en dat je je de techniek helemaal eigen kan maken.

Shiatsu

bij Myriam Fierens

Shiatsu is een traditionele Japanse massagevorm en betekent letterlijk duimdruk.

Door op deze specifieke manier druk uit te oefenen op het lichaam, wordt gestagneerde energie in beweging of in balans gebracht.  Deze druk wordt aangepast aan wat jij op dat moment nodig hebt.  De druk kan zacht zijn, maar ook steviger mocht dat nodig zijn.

We starten de eerste keer met een uitgebreid gesprek waarin je kan aangeven waar jij ondersteuning bij nodig hebt.  Dit kunnen klachten zijn van fysieke aard maar ook je emoties kunnen hier helemaal zijn plaats krijgen.  Jij bepaalt zelf welke dingen aan bod mogen komen.

De stilte begeleidt ons tijdens deze behandeling en ik zal je dan ook uitnodigen om je gedachten te brengen naar mijn deugddoende warme handen.  Zo kan jij helemaal in contact komen met je lichaam.

Na de behandeling kijken we wat die met je gedaan heeft en kan er indien nodig ook leefadvies gegeven worden.  Dit kunnen oefeningen zijn, voedingsadvies en ook extra emotionele ondersteuning.

Ik raad je aan om drie keer kort na elkaar langs te komen.  Zo kan jij voelen wat shiatsu kan betekenen en kan je lichaam zichzelf opnieuw beginnen helen.  Nadien kan jij voelen of je graag wekelijks blijft komen of dat er meer tijd tussen mag zitten.

 

Yoga individueel

bij Myriam Fierens

Ik maak tijd om te luisteren naar wat je naar yoga brengt. Vanuit je noden kies ik een reeks gerichte en aangepaste lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken, waarvan ik denk dat deze best bij jou passen op dit moment. Ik leer je de reeks aan op je eigen tempo, zodat je nadien thuis verder kan oefenen.

Ik vertrek vanuit de Hatha-yoga, die ik aanvul met elementen uit andere yogastijlen en vormen van lichaamswerk.

Ik raak je niet aan tijdens deze sessie en de nadruk ligt op het aanleren van een nieuwe techniek.

We gaan samen na wat gemakkelijk was voor je en waar je nog wat moeite mee hebt. Ik geef dan tips mee in functie van wat jij me aanreikt na het doen van de oefening. 

Yoga in kleine groep

bij Myriam Fierens

De basis van deze reeks yogalessen is de hatha yoga, aangevuld met elementen uit andere yogastijlen en vormen van lichaamswerk. Myriam geeft een rustige vorm van yoga die voor iedereen toegankelijk is, zowel voor beginners als gevorderden. Iedereen werkt met zijn/haar eigen lichaam op het eigen ritme.

De  yoga start op  11/03/2022 t.e.m. 01/04/2022 van 9.30-10.30.

Een losse les kost 12 eur.

Meer info of inschrijven via myriam@nooria.be of 0486/517199

 

Wat levert het jou op?

  • Meer bewustzijn van lichaam en geest
  • Een uur helemaal voor jou
  • Een samenspel van wat jij aangeeft en van wat je lichaam ook echt nodig heeft om zichzelf weer te herstellen
  • Een ontspannen gevoel na de behandeling
Wanneer jij je gemakkelijk kan loskoppelen van de dagdagelijkse gedachten dan kan jij het maximale halen uit een behandeling.

De behandelingen die Els geeft zijn super aangenaam en ook helend. Haar vriendelijkheid, optimisme en aandacht maken dat ik me al beter voel. Els voelt heel goed aan waar blokkages zitten in je energie. Haar behandelingen zijn dan ook zeer afwisselend, nooit hetzelfde.Zij heeft 100 % aandacht voor je en voor de pijnen die je hebt.

Zeer vriendelijke en professionele dame; er werd duidelijke uitleg gegeven over de therapie en de verwachtingen. Een aanrader!

Een zeer ontspannende massage in een warme, sfeervolle ruimte. Ik voel me altijd enorm op mijn gemak bij Nooria en na de behandeling valt letterlijk alle stress van me af en voel ik weer nieuwe positieve energie door mijn lichaam stromen. Een echte aanrader!

Maak online je afspraak

Koop hier je beurtenkaart of cadeaubon

Pin It on Pinterest

Share This