Gesprekstherapie

Individuele Gesprekstherapie

“Lose your mind, come to your senses”

Fritz Perls 

Gesprekstherapie voor Koppels

“Het hart verwelkt als het niet reageert op een ander hart” 

Pearl S. Buck

Individuele gesprekstherapie

Bij Els Appermont

Op therapie komen is mega-spannend. Je toont je meest kwetsbare zelf. Ik zorg ervoor dat jij je veilig kan voelen. Ik luister naar je verhaal, met een milde en zachte aandacht zonder oordeel.

We verkennen eerst jouw hulpvraag: wat heeft jou naar hier gebracht en wat wil je veranderen, wat is je doel? Allerhande thema’s kunnen bekeken worden: levensvragen, verminderd zelfvertrouwen, rouw, verdriet, overmatige stress, zelfzorg, piekeren, …

Praten alleen is soms niet genoeg. Als therapeut in de interactionele vormgeving gebruik ik verschillende methodieken om te vinden wat bij jou het meeste in beweging brengt: tekenen, drama, opstellingen, lichaamswerk, meditatie,…

Niet elke methodiek zal even geschikt voor je zijn, dat hoeft ook niet. Want samen kijken we, voelen we, wat het beste past. En bij momenten haal ik je  misschien uit je comfortzone om zo tot nieuwe inzichten te komen. Dat proces maakt dan dat je kan groeien.

En weet: ook al is de therapie serieus en soms zwaar, humor doet wonderen, ook hier in de praktijk! 

Dit is ideaal voor jou …

 • als jij het diepe wil induiken om een ander en beter zicht te krijgen op je problemen.
 • als jij weer meer in contact wil komen met je gevoel.
 • als jij meer nodig hebt dan praten alleen.
 • als je bereid bent een langer proces aan te gaan, waar de oplossingen voor je vragen uit jezelf komen. 

Wat levert het jou op?

 • Je leert je hulpvraag ruimer te bekijken.
 • Je doelen en levensmissie worden duidelijker, helderder en transparanter.
 • Je krijgt tools en handvatten mee waar je dagelijks mee aan de slag kan.
 • Je leert keuzes te maken die beter bij je passen zodat je je weer heler voelt.

Gesprekstherapie voor Koppels

Bij Els Appermont

Iedereen is op zoek naar liefde , steun en verbondenheid. Soms vinden we deze in onze relatie en op andere momenten even niet meer. En dan kan het zijn dat je als koppel vast loopt in steeds terugkerende patronen.

De ruzies draaien telkens om hetzelfde, zoals wie welke klussen thuis moet aanpakken, hoe de kinderen wel of niet opgevoed worden, wie het meest het huishouden trekt, … dezelfde thema’s komen steeds weer aan bod zonder dat ze opgelost geraken.

Jullie willen uit deze ruziepatronen stappen omdat jullie voelen dat dit jullie niet vooruit helpt. Jullie willen jullie relatie nieuw leven inblazen, je kwetsbaar mogen openstellen voor elkaar en op elkaar kunnen vertrouwen. Dit vraagt tijd en een heel andere aanpak dan jullie tot nu toe al gedaan hebben.

We vertragen de ruzie en de emoties die dit met zich meebrengen en observeren wat er precies gebeurt. We kijken samen naar wat er achter die wederkerende patronen zit, welke emotionele pijn er naar boven komt als jullie elkaar kwetsen en onderzoeken waarom jullie reageren zoals jullie nu reageren.

Vanuit die inzichten gaan jullie dan aan de slag om weer dichter bij elkaar te komen, elkaar weer te vinden en te verbinden. Op deze manier creëren jullie een veilige en blijvende band.

Dit is ideaal voor jullie …

 • als jullie een langer durend engagement samen willen aangaan.
 • als huiswerk maken jullie niet afschrikt.
 • als jullie kiezen voor een blijvende verandering, waar de verbinding tussen jullie beide centraal staat

Wat levert het jullie op?

 • Jullie komen als koppel weer dichter bij elkaar.
 • Jullie stappen uit de oude patronen en gaan kijken naar wat de ander echt wil zeggen.
 • Jullie komen hier als koppel en gezin sterker uit en kunnen zo beter ‘voor’leven wat het is om als koppel in liefdevolle verbinding te staan.

Praktisch

Eén sessie duurt standaard 60 minuten en kost 55 eur. Het aantal sessies en de frequentie is afhankelijk van waar je behoefte aan hebt. De lengte van het traject hangt helemaal van jouw behoefte af.

 

Maak online je afspraak

Pin It on Pinterest

Share This