Begeleiding voor kinderen

Kindercoaching

Wat heeft je kind nodig om zich goed te voelen?

Relaxatie voor kinderen

Ontspanning door de combinatie van shiatsu en yoga.

Baby Shiatsu

Rust voor de allerkleinste
en mama of papa

Kindercoaching

bij Myriam Fierens

Heb jij ook graag een zonnetje in huis? Heb je het gevoel dat je zoon/dochter ergens mee worstelt en zich niet gelukkig voelt? Soms maak je je zorgen om je kind en dan is het fijn als er even iemand mee kijkt. 

Kindercoaching kan een hulp zijn bij tal van emoties en klachten.  Denk maar aan boosheid, verdriet, angst, pestgedrag, grenzen, gebrek aan zelfvertrouwen en weerbaarheid, slaapproblemen, een overvol hoofd, moeite met vriendjes maken, … 

Wat kan ik voor jou doen?

Mijn hulpaanbod is erop gericht je kind te ondersteunen bij het constructief omgaan met bepaalde processen en situaties.  Het proces vertrekt dus steeds vanuit het kind zelf.

Ik geloof sterk in de kwaliteiten en vaardigheden die je kind onbewust al bezit. Gebruik makend van verschillende werkvormen krijgt het kind tools aangereikt om de verbinding met het eigen ‘zelf’ te verstevigen en van daar uit vaardigheden te ontwikkelen om te zoeken naar oplossingen.  

Wat voor mij essentieel is, is de band en de samenwerking met jullie als ouders want jullie kennen je kind als geen ander.  In samenspraak met jullie ga ik met jullie kind op zoek naar wat het in het hier en nu nodig heeft om zich goed te voelen. 

Interesse ? Neem contact op met Myriam.

Relaxatie

bij Myriam Fierens

Oef…Rust!

 Onze kinderen worden elke dag overspoeld door een heleboel prikkels: school, hobby’s, internet,…

Voor heel wat kinderen is het niet vanzelfsprekend om deze prikkels te verwerken waardoor ze uit balans geraken.  Dit kan zich uiten in boosheid, verdriet, onrust,agressie verminderde aandacht, faalangst, slaapmoeilijkheden, lichamelijke ongemakken en zo meer.

Relaxatie helpt je kind om spanningen los te laten en terug thuis te komen bij zichzelf.  Als je kind innerlijk meer harmonie en evenwicht ervaart, is het immers ook veerkrachtiger en gaat het met plezier de uitdagingen op zijn/haar levenspad aan.

Afhankelijk van wat er nodig is, leer ik je kind enkele ontspanningsoefeningen aan en/of geef ik een deugddoende massage.  Ik gebruik hiervoor elementen uit onder andere de kinderyoga, shiatsu, sherborne en mindfulness.

 

Interesse ? Neem contact op met Myriam.

Baby Shiatsu

bij Myriam Fierens

Shiatsu is een Japans begrip en betekent letterlijk “vingerdruk”.  Baby shiatsu is een massagevorm die boven op de kleding wordt uitgevoerd en is geschikt voor baby’s in hun eerste levensjaar. 

Tijdens een sessie baby shiatsu raakt de behandelaar met de vingers of de handvlakken bepaalde punten op de energiebanen aan waardoor blokkades worden opgeheven en de levensenergie terug vrij kan stromen.

Door middel van zachte strekkingen en verschillende strijk- en druktechnieken kan je baby tot ontspanning komen.  Deze massagevorm is ook effectief bij veel kwaaltjes zoals buikpijn, slaapproblemen, de eerste tandjes enz. 

Baby shiatsu bevordert de ontwikkeling van je baby en versterkt bovendien ook de relatie tussen jou en je kindje. 

Luchtige kledij is aangewezen zodat eventuele strekkingen vlot en comfortabel kunnen worden uitgevoerd.  De ruimte is aangenaam verwarmd zodat jij en je kleintje volop kunnen genieten!

Interesse ? Neem contact op met Myriam.

Wat levert het jouw kind op?

  • Meer bewustzijn van lichaam en geest
  • Een uur uit de stress van alledag
  • Een samenspel van wat je kind aangeeft en van wat je kind ook echt nodig heeft om zichzelf weer te herstellen
  • Een ontspannen gevoel na de behandeling

 

Praktisch

 De individuele sessies met kinderen mogen doorgaan.  We volgen de veiligheidsvoorschriften op, we houden afstand en zetten een mondmasker op en de ruimte wordt voldoende verlucht en ontsmet.

Heb je nood aan coaching, relaxatie of shiatsu voor je kind dan kan je Myriam contacteren op myriam@nooria.be.

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This